Ons bedrijf

Wij zijn ons bedrijf in1981 gestart als schoorsteenveeg en schoorsteenreparatiebedrijf. Na een paar jaar hadden we de ruimte om een kachelwinkel te starten. Dat heeft geleid tot een aantal keuzes. Welke merken en wat voor soort houtkachels gaan we verkopen.


Wij zijn begonnen de houtkachels van Rais, Handol, Morso, ABC, Jotul, Altech, en Tulikivi. Na een paar jaar kwamen daar Dan Skan, Lotus, Stuv, Kalfire, Barbas en Bellfires bij. We groeiden uit de voegen en een verhuizing naar Homecenter werd gerealiseerd. Daar verkochten we naast houtkachels ook gashaarden, openhaarden en natuurstenen schouwen. Na een aantal jaar in Wolvega zijn we met de showroom terug naar Makkinga gegaan.


De laatste jaren zijn we ons gaan specialiseren in het bouwen van massieve speksteenkachels van Tulikivi en NunnaUuni. We hebben ons hier nu volledig op toegelegd. We bieden zowel nieuwe als gebruikte massieve speksteenkachels aan. De massieve Finse speksteenkachels nemen een belangrijke plaats in de showroom in, net als de Noorse massieve speksteenkachels.  Houtkachels met een speksteenbekleding met gewichten van 250- 800 kg staan tevens opgesteld.


U kunt ons vinden in het mooie, landelijke Makkinga.


Huitema kachels
Bercoperweg 9
8423TN Makkinga
Telefoonnummer: 06 27 11 38 76

Op onderstaande link kunt u ons bereiken via de E-mail. of kopieer de link huitema-kachels@live.nl

Onze showroom is geopend : Op afspraak.

Onze merken zijn: Noorse speksteenkachels van Norsk Kleber, Finse speksteenkachels van NunnaUuni en Tulikivi

Route beschrijving