Kachelmerken

Tulikivi Massieve speksteenkachels

deco_sonka_RGB

Tulikivi kennen we vooral van zijn warmteaccumulerende houtkachels. Deze hoef je slechts een paar uur hoeft te stoken voor langdurige warmte. De Tulikivi speksteen is  zeer goed in staat veel warmte op te slaan in een klein volume en is hittebestendiger dan metaal. Dat maakt een Tulikivi ideaal voor als je een maximum aan warmte uit hout wil halen zonder slaaf te worden van je houtkachel.

Deze speksteenkachels bieden modern comfort en kwaliteit, waarbij vooral de dagelijkse tijdwinst en de doordachte technologie opvalt. Er is keuze uit meer dan 60 standaardmodellen, ook is maatwerk mogelijk. Uw Tulikivi kan ook een bakoven, houtoven of fornuis zijn, waarmee u de heerlijkste gerechten bereidt.

Een heerlijkheid van de Tulikivi speksteenkachels is de behaaglijke stralingswarmte, een echte steun in koude winterdagen. Deze stralingswarmte biedt overigens vele gezondheidsvoordelen, in het bijzonder voor mensen met astma. De natuurstenen kachels bieden ook extra voordelen inzake veiligheid, ook voor kinderhandjes.

Tulikivi kleine modellen

Tulikivi middelgrote modellen

Tulikivi grote modellen

Tulikivi Karelia collectie

 

NunnaUuni Massieve speksteenkachels

De selectie warmte-accumulerende kachels van NunnaUnni bestaat uit klassieke en moderne speksteenkachels, kachels met een bakoven, fornuizen en de revolutionaire injectiekachels die het resultaat zijn van constante productontwikkeling. De nieuwste DEKO uno en DEKO due serie zijn hier een mooi voorbeeld van. Met een eigentijdse vormgeving en comfort zijn zij een aanwinst voor iedere ruimte. leila_6

Een kenmerk dat alle NunnaUnni warmteopslagkachels gemeen hebben is dat ze vervaardigd zijn uit de duurzame Mammutti speksteen, die de warmte efficiënt opslaat en gelijkmatig weer afgeeft. De kachels van speksteen geven warmte vrij tot 48 uur, de warmteopslag injectiekachels tot 24 uur en de kleine haarden voor maximaal 4 uur.

Het assortiment is zeer uitgebreid en heeft een kachel voor iedere ruimte. Er zijn verschillende opties voor muur- en hoekmodellen. Je kan een NunnaUnni kachel naast een muur, in een hoek, tussen kamers of als scheidingswand plaatsen. De meeste modellen zijn naar persoonlijke wens aan te passen door de verschillende opties in afwerking.

Catalogus traditionele speksteenkachels en fornuizen

Catalogus deko serie 2014

Catalogus injectiekachel

 

Norsk Kleber speksteenkachels

1Kube-5-in-woonkamer

Het doel van deze Noorse fabrikant is om de Scandinavische speksteentraditie levend te houden en speksteen te combineren met modern design. Een geslaagde missie? Wij vinden van wel. Het resultaat is een serie eigentijdse speksteenkachels met een mooie uitstraling.

Norsk Kleber ontwerpt en produceert massieve speksteenkachels die niet gelijmd hoeven te worden maar met behulp van metalen banden en strips worden opgebouwd. De kachels worden geleverd als een bouwset en zijn

eenvoudig te monteren.
Speksteenkachels van Norsk Kleber zijn verkrijgbaar van 240 kg tot 650 kg en zijn daarmee geschikt voor het plaatsen in bijna iedere woning. Vanwege hun bescheiden grootte, geven de kachels snel warmte af en doen dat gedurende een vrij lange tijd. Opvallend aan deze kachels is dat ze geen aslade hebben. Je stookt de kachel op een laagje as.

Naar catalogus voor meer informatie.